РОМЕНСЬКА МІСЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА ввійшла до 10 громад УКРАЇНИ для реалізації міжнародного проєкту Good Governance Fund «Планування відновлення в громадах»…

РОМЕНСЬКА МІСЬКА РАДА повідомила:

«14 грудня 2023 року в місті Київ відбулася конференція «Планування місцевого відновлення: стратегічний підхід та впровадження».

«Територіальні громади – рушії відновлення країни та децентралізації. Для відбудови громадам варто підготувати ґрунтовні документи планування, і їх необхідно в цьому підтримати. Уряд Великої Британії працюватиме пліч-о-пліч з Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури, щоб надати практичну допомогу в процесі відбудови України», – зазначив Стефан КОССОФФ.

Участь у роботі конференції взяли Директор розвитку програм Посольства Великої Британії в Україні Стефан КОССОФФ, голова Комітету Верховної Ради України з питань місцевого самоврядування Олена ШУЛЯК, заступниця Міністра з питань громад, територій та розвитку інфраструктури Олександра АЗАРХІНА, Директор Департаменту стратегічного планування та регіональної політики Дмитро ТУРЧАК, менеджер проєкту ABT Associates, Good Governance Fund Катерина БЕРЕЗОВСЬКА, керівник групи проєкту, керівник групи Регіонального розвитку проєкту Василь КАШЕВСЬКИЙ.

Роменську міську територіальну громаду на конференції презентувала керуючий справами Виконавчого комітету Роменської міської ради Наталія МОСКАЛЕНКО.

Важливо, що наша громада увійшла до списку 10 громад, які розпочнуть процес відновлення, відповідно до результатів конкурсу, яке оголосило Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України за підтримки уряду Великої Британії (UK International Development). Загалом заявки на участь надіслали 487 українських громад, які постраждали внаслідок російської агресії.

Після ретельної оцінки запитів Мінвідновлення за узгодження з Посольством Великої Британії відібрали до участі в межах проєкту «Планування відновлення в громадах» громади Вінницької, Миколаївської, Одеської, Полтавської, Харківської, Чернігівської та Сумської областей (Роменська та Дубов’язівська громади).

Тож сподіваємось на подальшу підтримку міжнародних партнерів.

Працюємо далі на Перемогу!

Проєкт Good Governance Fund «Планування відновлення в громадах» – ініціатива, що підтримує територіальні громади України у відновленні та підвищує спроможність держави управляти проєктами регіонального розвитку.

Проєкт реалізується спільно з Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури України за підтримки уряду Великої Британії (UK International Development) та втілюється Abt Britain і KPMG в Україні».

ДУБОВ’ЯЗІВСЬКА ГРОМАДА потрапила в десятку громад УКРАЇНИ для реалізації міжнародного проєкту «UKRAINE EARLY RECOVERY» ЧИТАТИ ТУТ: https://ivanzhytnyk.com/ekonomika/11286-dubovyazivska-hromada-potrapyla-v-desiatku-hromal-ukrayiny-dlia-realizatsii-mizhnarodnoho-proiektu-ukraine-early-recovery

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.