РУСЛАН ХОМИЧ: «Розповіді про те, що формування ринку землі – це велике благо, без реальної державної стратегії щодо селян і громад є маячнею»

Розповіді про те, що формування ринку землі – це велике благо, без реальної державної стратегії щодо селян і громад є маячнею.

Так вважає РУСЛАН ХОМИЧ, голова Волинського відділення Асоціації фермерів та приватних землевласників України (АФЗУ), пише сайт https://zn.ua/.

Агровиробники БУРИНЩИНИ отримують мінеральні добрива для посівної кампанії нинішнього року… ЧИТАТИ ТУТ: https://ivanzhytnyk.com/ekonomika/11515-agrovirobniki-burinshchini-otrimuyut-mineralni-dobriva-dlya-posivnoji-kampaniji-ninishnogo-roku

«Я порівняв заклинання нашої влади з тим, що бачив у Литві. Там довго готувалися до земельної реформи, але все одно зробили помилки. Мої співрозмовники застерігали: «Не можна допускати, щоб хоча б один гектар вашої землі потрапив до юридичних осіб на правах приватної власності. Перший гектар, проданий юридичній особі, стане початком кінця української державності», – розповів фермер.

За його словами, кінцевого бенефіціара юридичної особи можна і не знайти, оскільки за одну ніч його можна змінити сотню разів.

«Крім того, за законом, будь-який громадянин України має право створювати необмежену кількість юросіб. І якщо якомусь непорядному українцеві прийде залізничний потяг іноземних грошей, він зможе найняти сотню юристів, створити тисячу юридичних осіб і на кожну купити 10 тисяч гектарів орної землі. Тому запевнення, що земля доступна тільки українським бенефіціарам, м'яко кажучи, є неправдою», – зазначив РУСЛАН ХОМИЧ.

Зауважимо, з 1 січня 2024 року в Україні стартував другий етап ринку землі і відтепер як фізичні, так і юридичні особи можуть придбати до 10 тисяч гектарів землі…

АНДРІЙ ГУСАК, голова Буринського осередку громадської організації «Асоціація фермерів та приватних землевласників Сумщини»: «Турбуємось про людей та їх домогосподарства» ЧИТАТИ ТУТ: https://ivanzhytnyk.com/ekonomika/11362-andriy-husak-holova-burynskoho-oseredku-hromadskoi-orhanizatsii-asotsiatsiia-fermeriv-ta-pryvatnykh-zemlevlasnykiv-sumshchyny-turbuiemos-pro-liudei-ta-ikh-domohospodarstva

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.