За матеріалами Служби безпеки України на СУМЩИНІ націоналізовано активи російського сенатора СЕРГІЯ КАЛАШНИКОВА, який вивозив з України комплектуючі для флоту рф

Як повідомила інтернет-порталу БУТТЯ і ЖИТТЯ (БіЖ), речниця СБУ в Сумській області ОЛЕСЯ РАПУТА, за матеріалами Служби безпеки Вищий антикорупційний суд задовольнив позов Мінʼюсту про стягнення в дохід України активів, які належать підсанкційному сенатору ради федерації рф Сергію Калашникову.

Мова йде про націоналізацію 100% статутного капіталу ТОВ «Мотордеталь – Конотоп» на території Сумської області.

Це підприємство є одним із найбільших заводів у Європі, яке виробляє гільзи циліндрів для автомобільних, тепловозних та корабельних двигунів.

До повномасштабного вторгнення рф продукцію українського заводу Калашников постачав до рф для потреб російського військово-промислового комплексу.

Зокрема, унікальні комплектуючі конотопського заводу були необхідні росіянам для виробництва власних військових кораблів.

Крім того, як сенатор ради федерації рф від Костромської області Калашников голосував за ратифікацію «договорів» про визнання так званих «л/днр».

А після початку повномасштабного вторгнення рф підтримав «приєднання» тимчасово окупованих регіонів України до складу рф.

Досудове розслідування у межах кримінального провадження, розпочатого слідчими Служби безпеки за ч. 4 ст. 110-2 Кримінального кодексу України (фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України), триває.

Комплексні заходи з націоналізації російського майна проводили за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора.

СБУ на СУМЩИНІ затримала ворожу інформаторку, яка «зливала» окупантам дані для можливого прориву рашистських ДРГ через кордон… ЧИТАТИ ТУТ: https://ivanzhytnyk.com/podiyi/10633-sbu-na-sumshchyni-zatrymala-vorozhu-informatorku-iaka-zlyvala-okupantam-dani-dlia-mozhlyvoho-proryvu-rashystskykh-drh-cherez-kordon

Останні новини

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.