ІГОР ПЛАХУТА, новий командувач Сил територіальної оборони ЗСУ: «Завжди був і залишаюся вірним українському народові!»

Новий командувач Сил територіальної оборони ЗСУ Ігор Плахута опублікував заяву на сайті Сил територіальної оборони ЗСУ:

«Завжди був і залишаюся вірним Українському народові, і для мене найвище завдання – захищати нашу державу і незалежність України у Великій Війні. Впевнений, зможемо досягти Українських цілей – всі разом!»

«З честю прийняв наказ очолити Сили Територіальної оборони Збройних Сил України»

«Вдячний усім, хто бʼється заради України в Силах оборони нашої держави! Завжди залишаюся вірним Присязі!»

Що відомо про нового командувача?

-З перших днів повномасштабної війни знаходився на фронті, безпосередньо на передовій, в тому числі на складних напрямках.

-Обіймав посаду заступника командувача Сил спеціальних операцій Збройних сил України.

-Майже рік виконував обов’язки заступника командувача оперативно-стратегічного угруповання військ «Хортиця».

-Особисто керував підготовкою та обороною міста Куп’янськ під постійним вогневим тиском противника.

-Здійснював керівництво підготовкою рубежів оборони та їх фортифікаційного обладнання, побудовою оперативного рубежу оборони, відсічних рубежів та кругової оборони міста.

-Займався організацією та керівництвом діями з формування та підготовки резервів для операцій на передовій, що забезпечили нашим військам перевагу в боротьбі з агресором.

-У стислі терміни організовував та здійснював керівництво заходами щодо створення та підготовки резервів ОСУВ Хортиця, ОТУ Лиман, ОТУ Соледар та здійснював керівництво їх діями під час виникнення загроз у визначених смугах оборони.

УКРАЇНА планує обговорити низку питань на саміті НАТО у Вашингтоні, який відбудеться 9-11 липня 2024 року… ЧИТАТИ ТУТ: https://ivanzhytnyk.com/suspilstvo/11667-ukrayina-planuie-obhovoryty-nyzku-pytan-na-samiti-nato-u-vashynhtoni-iakyi-vidbudetsia-9-11-lypnia-2024-roku

Останні новини

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.