ОЛЕКСАНДР ТКАЧЕНКО, міністр культури та інформаційної політики, призначив МАКСИМА ОСТАПЕНКА в.о. гендиректора заповідника «Києво-Печерська лавра»

Міністр культури та інформаційної політики ОЛЕКСАНДР ТКАЧЕНКО призначив МАКСИМА ОСТАПЕНКА новим в.о. генерального директора Національного заповідника «Києво-Печерська лавра».

Про це повідомляє Цензор.НЕТ із посиланням на пресслужбу МКІП.

«Максим Остапенко – колишній очільник Національного заповідника «Хортиця». Максим Остапенко є фахівцем в галузях охорони пам’яток історії та культури, музеєзнавства, археології, реставраційних робіт, співавтор дослідження та реставрації унікальних об’єктів підводної спадщини. З початку повномасштабного вторгнення, науковець став до лав ЗСУ, нині ж продовжить тримати культурний та релігійний фронти», – йдеться в повідомленні міністерства.

МАКСИМ ОСТАПЕНКО також є кандидатом історичних наук, автором понад 30 наукових праць з історії острова Хортиця та Нижнього Подніпров’я, питань збереження вітчизняної культурної спадщини.

Кандидатську дисертацію захистив за темою «Населення скіфського часу Дніпровського Надпорожжя».

Світлина Цензор.НЕТ Суспільство.

Джерело: https://censor.net/ua/p3412093

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.